Broom-Clad Backyard Office

For professionals working from home a dedicated office space can be a real productivity booster.  These spaces can also be used for a number of other purposes, such as meditation, yoga, exercise, and more.  This interesting backyard office is certainly one such space. It is located in the backyard of a Nottingham, UK home, and is used as both a workspace and a relaxation space.  The office was designed by 2hD Architecture Workshop and it is an extension of an existing architecture office, which is located on the ground level of a family home.  What’s really interesting is that this home is clad in 546 coconut-fiber broom brushes, which makes for a very unique and a very hairy structure.

The architects jokingly call it Mission Control, and it became a necessary addition to the home office once children arrived. The office was built in a way that separates it almost entirely from the outside world to allow maximum immersion in the task at hand. There are no windows save for the skylight which floods the interior with light.  They also included a “commute” of sorts to this office, namely that one has to walk 13 feet before reaching it from the main office.  When looking at it from the outside, it also seems like there is no way in. All this was done to achieve maximum peace and quiet so the occupant could focus on just the task at hand.

The shed is entered via a concealed sliding door which is opened by a ‘secret panel’ broom head, which adds to the feeling that one is separated off from the rest of the world when inside it. the office is insulated with sheep wool, which keeps the interior temperature nice and cozy.  The interior measures 75 sq ft (7 sq m), and is big enough for two desks.  The interior is clad in plywood, which gives it a warm atmosphere. All in all, this is the perfect backyard office for anyone who needs total isolation in order to be more productive and focused.

Leave a Reply